Mitrović: Albanci pogazili izbornu volju Srba, Bujanovac ostaje bez investicija

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 17. jul 2020. Postizanje dogovora albanskih stranaka oko formiranja „svealbanske“ vlasti u opštini Bujanovac, šef lokalnog odbora SNS-a Nenad Mitrović, nazvao je lošim potezom koji će negativno uticati na političku stabilnost i posledično na izostanak ekonomskog razvoja.

Pitam se kako će ubediti investitore da dođu i ulože svoj novac, otvore nova radna mesta, kada ovi čuju da ovde imamo monoetničku vlast i da su Albanci celu jednu etničku zajednicu isključili iz svega, gazeći tako rezultate izbora i volju građana – kaže Mitrović.

Kako su Bujanovačke ranije danas javile, lideri albanskih stranaka sklopili su dogovor o formiranju skupštinske većine u Bujanovcu na sastanku u prostorijama Demokratske partije (DP) Nagipa Arifija, koji će biti novi predsednik opštine.

Mitrović smatra da će ovakva vlast teško funkcionisati u praksi, iako ima komotnu većinu od 26 odbornika u lokalnom parlamentu sa 41 mestom.

Srbi će svakako biti nezadovoljni ovakvim činom, ali tvrdim i Albanci, jer kada ne otvarate fabrike, nemate investicije, imaćete samo nezadovoljstvo, a ja ne znam ko će da im dođe od investitora kada se ponašaju ovako – konstatuje on.

Na pitanje da li treba očekivati reakciju zvaničnog Beograda, Mitrović kaže da se mora sačekati potpisivanje sporazuma između albanskih stranaka.

Ovo je nepotvrđena vest, sve što sam rekao je na bazi nezvanične informacije, treba sačekati ozvaničenje njihovog koalicionog sporazuma, ako do toga dođe, jer i mi smo bili nadomak dogovora  sa Nagipom  Arifijem pa se ipak nije desilo. Tako i ovo, možda su se oni dogovorili, ali sve dok se ne potpiše sporazum i ne potvrdi se u skupštini ja ću se nadati da će kod Albanaca preovladati razum i da će razgovarati sa Srbima – naglasio je šef naprednjaka.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *