Mitrović: Spremni smo za razgovor o ulasku SNS u vlast

Bujanovac, 20. juli 2020. – Niko me od albanskih lidera nije zvao oko moguće multuetničke vlasti, kaže za Bujanovačke šef lokalnog SNS Nenad Mitrović, na nezvanične spekulacije po kojima bi ova stranka mogla da uđe u vlast zajedno sa koalicijom 4 albanske stranke.

Mitrović dodaje da će prihvatiti da razgovara sa njima ukoliko do poziva dođe.

Prema mojim informacijama, predstavnici međunarodnih organizacija nisu sa odobravanjem primili vest o tome da Albanci formiraju monoetničku vlast, čime se vraćamo 18 godina unazad. Ukoliko dođe do toga, jedna nacionalna zajednica, u ovom slučaju srpska, biće diskriminisana a njena izborna volja pogažena, pojašnjava Mitrović.

On kaže i da je cilj SNS da Srbi i Albanci ne žive jedni pored drugih već jedni sa drugima.

Objašnjava i da je njegova izjava Bujanovačkim o stopiranju investicija u slučaju monoetničke vlasti istrguta iz konteksta:

-Nisam rekao niti mislim tako da ćemo mi odavde ili država stopirati investicije, već da potencijalni investitori neće doći u politički nestabilnu sredinu. A bez multietničke vlasti u Bujanovcu nećemo imati stabilnost, pojašnjava Mitrović.

Nedžat Behluli, lokalni medijski radnik i odličan poznavalac političkih prilika rekao je ranije danas za Bujanovačke da očekuje ulazak SNS u lokalnu vlast.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *