Dr Salihi: Ne lečite se sami, sa simptomima dođite u kovid ambulantu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 21. jul 2020. – Lekar bujanovačkog Doma zdravlja dr Adnan Salihu pozvao je građane koji osete neki od simptoma respiratornih infekcija, posebno povišenu temperature, da se bez oklevanja i straha odmah jave u covid ambulantu.

Dr Salihu je konstatovao da u Bujanovcu poslednjih dana raste broj ovakvih pacijenata, a da je očigledno da se mnogi od njih plaše da dođu u Dom zdravlja po neophodnu pomoć.

Kako bih uverio sve one koji iz straha neće da se jave lekaru, želim da vas obavestim da u Domu zdravlja funkcioniše posebna ordinacija za respiratorne infekcije gde pacijenti treba da se jave radi lekarskog pregleda, a po potrebi im se mogu uraditi i laboratorijski testovi, radiološki snimci pluća, serološki test ili PCR test na Covid-19. Dakle, sve ove zdravstvene usluge možete dobiti na jednom mestu I potom se vratiti kući – naveo je dr Salihu u objavi na Fejsbuku.

Po njegovim rečima, posebna ambulanta pri Domu zdravlja je jedino mesto gde građani mogu dobiti adekvatnu lekarsku pomoć u tako sačuvaju svoje i zdravlje svoje porodice.

On je dodao da je radno vreme ambulante od 07:00 do 20:00 radnim danima, a vikendom od 08:00 do 18:00.

U Bujanovcu je do utorka 21. jula registrovano 68 osoba sa koronom.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *