SO Bujanovac: Posle 15:20 sati očekuje se ustoličenje Nagipa Arifija

Bujanovac, 22. juli 2020.- Nešto pre 15 sati završena je konstitutivna sednica SO Bujanovac, a za 15:20 sati najavljena je prva redovna sednica novog saziva na kojoj će odbornici izabrati predsednika opštine, njegovog zamenika i članove Opštinskog veća.

Prema očekivanjima, prvi čovek Bujanovca biće Nagip Arifi, lider Demokratske partije (DP), koja je sa 10 mandata pobednik izbora ispred SNS sa istim brojem odbornika.

Na konsttitivnoj sednici za predsednika parlamenta odbornici su tajnim glasanjem izabrali Envera Ramadanija iz Partije za demokratsko delovanje (PDD), njegovog zamenika Isufa Ibrahimija iz Demokratske partije (DP), dok je za sekretara sekretara SO izabrana Nermie Aliu Ademi iz PDD.

Albanske stranke (DP, PDD, PDP i Alternativa), koje su sklopile sporazum o formiranju vladajuće većine, još ranije su između sebe podelile i funkcije.

Odbornici okupljeni oko SNS (10 mandata) napustili su konstitutivno zasedanje, nezadovoljni činjenicom da su albanske stranke prvi put posle 18 godina formirale vlast bez učešća srpskih partija.

Zbog epidemiološke situacije SO Bujanovac zaseda u velikoj sali Doma kulture.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *