Arsić: Ni Albanci nisu srećni što su sami formirali vlast

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 23. jul 2020. – Siguran sam da ni politički lideri Albanaca nisu srećni zbog načina na koji je formirana opštinska vlast, rekao je dojučerašnji zamenik predsednika opštine Bujanovac Stojanča Arsić u sredu na konstitutivnoj sednici skupštine.

Da li je moralo tako da bude ne znam, ali ponoviću ono što sam više puta rekao – i Srbi i Albanci i Romi u Bujanovcu su taoci odnosa Beograda i Prištine. Mi smo uvek tu moneta za potkusurivanje, kad god zatreba i jednima i drugima – poručio je Arsić.

Novouspostavljenom svealbanskom vladajućom većinom, kaže on, neće biti zadovoljni ni sami Albanci, stanovnici opštine.

Nadam se da će se u bliskoj budućnosti stvoriti uslovi da se ovo ispravi, ali biće teško, mnogo koplja će se lomiti oko toga – rekao je on.

Arsić, koji je u nekoliko prethodnih mandata bio deo multietničke vlasti u Bujanovcu, naglasio je da ovoga puta nije pregovarao ni sa kim oko nove većine.

Neki drugi su pregovarali i dogovarali, a šta su uradili vidimo po ovom rezultatu – kaže on.

U Bujanovcu je u sredu uspostavljena nova vlast koju čine albanske stranke – Demokratska partija (DP) novog predsednika opštine Nagipa Arifija, Partija za demokratsko delovanje (PDD), Pokret za demokratski progres (PDP) i Alterantiva za promene.

Nekoliko dana ranije, po rečima šefa naprednjaka Nenada Mitrovića, koalicioni sporazum između SNS, Nagipa Arifija i Šćiprima Muslijua (PDP) je bio „gotova stvar“.

Usledio je poziv iz Tirane albanskim liderima, nakon čega je Bujanovac dobio novu vlast i to „svealbansku“, a koalicija oko SNS i pored najboljeg izbornog rezultata ikada ponovo završila u opoziciji, zajedno sa Arsićem i SPS-om i dve romske stranke.

 

 




2 thoughts on “Arsić: Ni Albanci nisu srećni što su sami formirali vlast

  1. Rade

    Abe Stojanča, šta si ti uradeo za naši Romi u Bujanovac kad ih spominješ a? Tebi ti sad krivo što si izgubio na izbori. Sad ti krivi ovija u Beograd a ti gi nikad nisi slušao. Sve si ti sa ovija tvoji drugari Albanci uzea i podelia. Ako, ako, jos malo ima svi da otidnete od Bujanovac sa sve kola i volovi. Romi gi nisi nikad poštovao a zamisli da počnu da idem u školu na albanski a? Ce vi zatvore odma tu školu na srpski. ali polako, ce se osvestiv i oni Pa će dođe dan kad će gi molite da ve podrže.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *