Još 20 pozitivnih na koronu u Bujanovcu, ukupno 93

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 23. jul 2020. – Za još 20 meštana opštine Bujanovac u četvrtak je potvrđeno da su zaraženi korona virusom, čime je ukupan broj potvrđenih slučajeva sa 73 za dva dana narastao na 93.

Direktorka Doma zdravlja dr Lela Jovanović rekla je Bujanovačkim da je većina novoobolelih iz Bujanovca i Kleničkog kraja.

Istovremeno, čekaju se rezultati testova za 33 osobe.

Rekordno povećanje broja zaraženih za 48 sati dr Jovanović je objasnila bržim pristizanjem rezultata testova, jer je promenjena laboratorija gde se šalju uzorci iz bujanovačkog Doma zdravlja.

Ona je ranije više puta napominjala da  podatke o broju novoobolelih treba uzimati sa rezervom, odnosno da je sigurno da ih je više od onoga što Dom zdravlja može zvanično da potvrdi, jer se u lokalnu kovid ambulantu ne javljaju svi građani sa simptomima.

Samo u julu mesecu u opštini je registrovano 65 novih slučajeva kovid-19.




One thought on “Još 20 pozitivnih na koronu u Bujanovcu, ukupno 93

  1. Snežana

    Ljudi, jel imate opreme? Tražite od Predsednika. Donira Republici Srpskoj 2,7 miliona eura naših para, a vama ništa. Treba pod hitno alarmirati sve moguće adrese, kao što su novopazarci učinili. Nemojte da ćutite i trpite. Znam, takav je mentalitet, ali sada je vreme da tražite opremu i sve što treba. Čuvajte se!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *