Ugostitelji: Korona stiže u 23:05

Bujanovac, 23. juli 2020. (Foto FB: Noćni klub Zvonko Banana)- Ponovni nalet korona virusa preti da dodatno slomi ionako krhku lokalnu privredu, a glavna meta su bujanovački ugostitelji, sektor veoma razvijen u opštini.

Njima je, uvođenjem vanredne situacije po preporukama Kriznog štaba, ograničeno radno vreme do 21 sat, dok bašte, ko ih ima, mogu dva sata duže.

Mnogi ugostitelji koji nam se javljaju postavljaju logična pitanja:

Tokom celog dana kafići, restorani i bašte su puni, kao da tada nema opasnosti od infekcije. Kao da korone nema tokom dana, nego u Bujanovac i Srbiju dolazi u 23 sata i pet minuta. A što je najgore, pošto objekti ne rade, mladi se okupljaju u centru i to u grupama, kažu naši sagovornici.

Ipak, čini se da su najugroženiji vlasnici ugostiteljskih objekata koji rade samo uveče a svoju ponudu zasnivaju na „živoj“ muzici i pripadajućem folkloru, a to im je jedini izvor egzistencije.

Jedan od njih je Zvonko Stoiljković, vlasnik noćnog bara „Zvonko Banana“ koji mu je jedini izvor prihoda i egzistencije.

Zvonko podseća da nije radio tokom vanrednog stanja, i taman kada je očekivao da nešto zaradi tokom leta stigla je nova zabrana.

I to, dodaje, ne bi bio jedini problem, kada bi svi poštovali zabranu:

Pre nekoliko dana obišao sam slične objekte u opštini i svi najnormalnije rade. Snimao sam i postavio snimak na fejsbuk. Ne tiče me se ko šta radi, ali pravila treba da važe za sve. Neke kolege niko ne kontroliše, a mene proveravaju svakodnevno, kaže Stoiljković i navodi da je otpustio kompletan personal, a računi samo pristižu.

Zvonko je jedan od retkih ugostitelja koji otvoreno priča o problemu ograničenja radnog vremena:

Preko dana je sve puno! Ako ljudi mogu tada da se okupljaju, zašto onda ne mogu uveče? Ko će nama koji radimo samo noću, plaćamo sve obaveze, da nadoknadi štetu?

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *