Dr Tiodorović: U Bujanovcu očekujemo porast broja zaraženih od korone

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 24. jul 2020. – U Bujanovcu očekujemo povećanje broja zaraženih kovidom-19 tokom ove i naredne nedelje, kaže epidemiolog dr Branislav Tiodorović, član republičkog Kriznog štaba.

Moramo biti svesni da nije u svakom mestu isto, da ponašanje ljudi varira, ali bi svako trebalo da zna da je važno da bude odgovoran. Što se tiče juga Srbije, očekujemo povećanje u Bujanovcu tokom ove i naredne nedelje, zato apelujem na sve da se odgovorno ponašaju i da poštuju preporučene mere koje su od velike važnosti – rekao je Tiodorović u četvrtak za Blic.

On nije obrazložio na čemu se temelje loša predviđanja Kriznog štaba za Bujanovac, međutim, najava dolazi desetak dana, koliko obično traje inkubacija,  nakon dva tragična događaja i sahrana u Velikom Trnovcu i Žbevcu, kojima je prisustvovao veliki broj ljudi.

Prognoza epidemiologa iz Niša je, što se ove nedelje tiče, bez sumnje tačna, jer je u opštini od ponedeljka (20. jul) do četvrtka (23. jul) potvrđeno čak  37 novoobolelih od kovida-19, što je gotovo 40 procenata od ukupnog broja registrovanih slučajeva od početka epidemije u martu.

Direktorka Doma zdravlja dr Lela Jovanović je u četvrtak Bujanovačkim rekla da se očekuju rezultati za još 33 uzorka.

Početkom nedelje je i lečilište u Bujanovačkoj Banji postalo kovid bolnica, u kojoj bi trebalo da se leče, kako je najavljeno, pacijenti sa lakšom kliničkom slikom, ali je već narednog dana našem portalu rečeno da Banja ne može da prima pacijente jer nema boca sa kiseonikom.

U Bujanovcu su od početka epidemije do 23. jula registrovana 93 slučaja korona virusa.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *