Ljiljance bez vode, meštani prete blokadom Komunalca

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 24. jul 2020. (Foto Wikipedia: Ljiljance)- Dok u Komunalcu kažu da je problem u velikoj potrošnji u samom Bujanovcu, agoniji meštana sela Ljiljance sa vodosnabdevanjem kraj se ne nazire pa meštani prete blokadom JP Komunalac.

-Voda je nestala još 21. jula u ranim prepodnevnim satima. Da stvar bude gora, toga dana smo imali i seosku slavu. Lična higijena je svedena na nulu, a počeće i stoka da nam crkava bez vode – priča za Bujanovačke Slavoljub Ristić, predsednik ove mesne zajednice.

On naglašava da su Ljiljančani tokom leta duplo više vremena bili bez vode nego što ju je bilo.

-Zar smo mi Ljiljančani osuđeni da imamo vodu ponekad samo noću ili u ranim jutarnjim satima? Zašto se neko igra našom sudbinom, pogotovo sad u doba korone, zar je moguće da neko može da dozvoli sebi da uskrati ljudima da se umivaju, operu ruke, sad u sred leta i kad ova pošast vlada. Ko i šta ima protiv nas da nas ovako kažnjava – pita se ogorčeni Ristić.

Bujanovačke su o mukama meštana Ljiljanca, ali i Žuželjice i Božinjavca više puta pisale, obraćajući se u njihovo ime lokalnoj samoupravi, odakle su poručivali da će problem biti trajno rešen instaliranjem buster pumpi.

Ristić tvrdi da je pumpa za Ljiljance kupljena pre tri nedelje i pita nadležne u JP “Komunalac” zašto nije montirana.

-Meštani se poodavno spremaju da izađu i blokiraju Komunalac, i s pravom to žele da urade – upozorava Ristić.

Tehnički direktor ove firme Ilir Taipi kaže da do problema u vodosnabdevanju dolazi zbog velike potrošnje u gradu.

-Do nestanka vode dolazi u višim delovima sela zbog slabog pritiska. Tokom popodneva i uveče stanje se stabilizuje, rekao je Taipi.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *