Pretnje novinaru Bujanovačkih batinama u prisustvu policajaca

 

Policajac Ilić na dužnosti neposredno pre incidenta

Bujanovac, 24. jul 2020. – Novinar Bujanovačkih Nikola Stevanović dobio je danas pretnje dok je za potrebe teksta o vanrednoj situaciji fotografisao bašte kafića na gradskom trgu, a osoba koja mu je pretila bila je u društvu dvojice policajaca na dužnosti upravo u bašti jednog od kafića.

Policijski službenici ne samo da nisu uradili ništa da zaštite našeg novinara, već se jedan od njih, policajac Ilić, još i smejao, što se i vidi na Stevanovićevoj fotografiji.

Šta radiš ti, šta slikaš, beži da ti ne dođem sad da ti pokažem ja, da te polomim. Nemoj sad da ti ustanem – poručila je novinaru osoba u svetlim bermudama i tamnoj majci, koja je sedela sa policajcima koji su se za to vreme smejali.

Pretnje nisu prestale ni kada je novinar rekao u kom je svojstvu na tom mestu i za koju medijsku kuću radi, na šta nisu reagovali ni policajci.

Osim što nisu sprečili pretnje a vreme koje bi trebalo da provode na dužnosti provode u kafiću, policajci su prekršili i meru obaveznog nošenja maski na otvorenom, pa su i u ovom slučaju prekršili zakon umesto da ga štite i sprovode.

Da je policajac Ilić sigurno bio na dužnosti znamo po tome što nam je samo nekoliko minuta ranije dozvolio da ga fotografišemo kako radi svoj posao kod gradskog parka.

Bujanovačke očekuju od nadležnih institucija da reaguju, dok će kolega Stevanović prijaviti pretnje policiji.

O ovom događaju obavestićemo i medijska udruženja od kojih ćemo takođe zatražiti zaštitu.

 

 

 

 

 




4 thoughts on “Pretnje novinaru Bujanovačkih batinama u prisustvu policajaca

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *