NUNS: Najhitnije istražiti i procesuirati pretnje novinaru portala Bujanovačke

Bujanovac, Beograd, 25. juli 2020. – Povodom pretnji koje je, tokom obavljanja posla, u petak dobio naš novinar Nikola Stevanović, saopštenjem se oglasilo Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS). Saopštenje prenosimo u celini.

„Šta radiš ti, šta slikaš, beži da ti ne dođem sad da ti pokažem ja, da te ne polomim. Nemoj sad da ti ustanem“

Nezavisno udruženje novinara Srbije najoštrije osuđuje pretnje upućene novinaru Nikoli Stevanoviću i poziva nadležno tužilaštvo i policiju da pod hitno pokrenu postupak i utvrde identitet prestupnika.
Stevanoviću su pretnje upućene dok je bio na radnom zadatku i fotografisao bašte kafića na bujanovovačkom trgu.
„Šta radiš ti, šta slikaš, beži da ti ne dođem sad da ti pokažem ja, da te ne polomim. Nemoj sad da ti ustanem“, poručio je novinaru za sada nepoznati muškarac, a poseban pečat slučaju daje činjenica da je sedeo u društvu dvojice uniformisanih policajaca, kao i da pretnje i uvrede nisu prestale ni kada se kolega Stevanović predstavio i legitimisao.
NUNS upozorava da su ovakvi incidenti pre svega posledica negativnog odnosa državnih funkcionera prema nezavisnim medijima i stvaranja ambijenta u kom je dozvoljeno bez posledica napadati i vređati novinare i medijske radnike.
NUNS će ponuditi svu potrebnu pomoć kolegi Stevanoviću i redakciji portala Bujanovačke, a nadležnoo tužilaštvo ćemo zvanično obavestiti o osnovanoj sumnji da su izvršena krivična dela.
(Bujanovačke su naknadno utvrdile i da je osoba koja je pretila Stevanoviću takođe policajac, koji u tom momentu nije bio na dužnosti)



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *