Arifi preuzeo dužnost: Rebalans budžeta prvi potez

Bujanovac, 27. juli 2020.- Nagip Arifi u ponedeljak je i zvanično preuzeo dužnost predsednika opštine Bujanovac pošto je na sednici SO u sredu dobio 25 glasova odbornika.

Arifi, kome je ovo 4. mandat, rekao je da će mu rebalans opštinskog budžeta biti prioritet u narednim danima kako bi se zaposlenima podelile plate.

-Opštinski račun je u blokadi 4,5 miliona od strane firme Saba Belča za asfaltiranje puta u Velikom Trnovcu, i taj problem ćemo rešiti sledeće nedelje, rekao je Arifi.

Do sada je radno vreme počinjalo od 10 sati, sada će morati da dolaze na posao tačno u 7, najavio je Arifi

On je najavio pooštravanje discipline za radnike opštinske administracije.

-Do sada je radno vreme počinjalo od 10 sati, sada će morati da dolaze na posao tačno u 7, najavio je Arifi.

On je govorio i o uključivanju u vlast srpskih stranaka, a na pitanje novinara Bujanovačkih na koju od dve srpske stranke misli, Arifi je odgovorio:

-Ne želim da prejudiciram, zavisi i od naših partnera, ali prednost ima onaj ko je osvojio više mandata, kazao je predsednik opštine i ponovio da u sporazumu albanskih stranaka postoji opcija za ulazak srpskih stranaka u vlast.

-Razgovaraćemo o tome i sa političkim predstavnicima Srba, ali i sa našim koalicionim partnerima, pojasnio je Arifi.

Vladajuću koaliciju posle izbora 21. juna napravile su 4 albanske stranke.

Od srpskih stranaka 10 mandata osvojila je koalicija oko SNS, koliko ima i Arifijeva DP, dok je SPS dobio tri odbornika.




One thought on “Arifi preuzeo dužnost: Rebalans budžeta prvi potez

  1. Bogoljub Tomic

    Postovani gospodine Arifi,
    Kao sto je red,prvo zelim da vam cestitam jos jedan mandat na mestu Predsednika Opstine Bujanovac i da vam pozelim uspesan rad na dobrobit svih gradjana Bujanovca.
    Iz najave vasih prvih poteza koje cete napraviti,vidim da ste odlucni sprovesti mere za bolje i efikasnije delovanje svih sluzbi i Javnih preduzeca za koje je Opstina nadlezna,sto je takodje za svaku pohvalu.
    Jedna od namera koju ste najavili je rebalans Budzeta Opstine zato sto je racun Opstine blokiran. Pitanje koje se namece je,hocete li traziti odgovornost za tako zatecenu situaciju ? Oni od kojih ste vlast preuzeli sada su u koaliciji sa vama,mozemo li vam verovati ?!
    Ipak,kljucno pitanje koje se namece je sledece : plan za Budzet Opstine za 2020 godinu je usvojen i u njemu se postuju odredjene raspodele Budzetskog novca po nekim proporcijama i Albanskoj i Srpskoj zajednici. Hoce li se postovati taj koncept koji je usvojen ili cete sada kroz rebalans Budzeta menjati odredjene odnose jer,koalicioni partneri koje imate sigurno imaju ambiciozne zahteve koji se jedino mogu podmiriti odstupanjem od usvojenog plana Budzeta za 2020 godinu,stvaranje novih nacina raspodele a bojim se,jedini nacin je na stetu Srpske zajednice. Krupno je to pitanje ali je odgovor jednostavan.
    Dakle,molio bih vas da javnost informisete da li ce se menjati vec usvojeni plan za Budzet za 2020 godinu,u kom delu i kako ?
    Mislim da kao gradjanin imam pravo da pitam jer sam siguran da ovo pitanje interesuje ogroman broj gradjana Bujanovca. Vasi odgovori a narocito konkretni potezi,dace jasne odgovore na mnoga pitanja kako ce nam biti u narednom periodu.
    Jos jednom,srecan rad i svako dobro,

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *