Bratislav Lazarević: Treba zatvoriti pijacu i zabraniti svadbe i veselja

Bujanovac, 28. juli 2020. – Sekretar Crvenog krsta Bujanovac Bratislav Lazarević, smatra da Štab za vanredne situacije čiji je član, nema moć i mehanizme da natera nadležne organe da na terenu sprovedu odluke o vanrednoj situaciji zbog covid 19, virusa od koga je od početka epidemije obolelo 118 građana Bujanovca.

Koja je svrha i uloga takvog Štaba koji ne ispunjava svoju svrhu, a čini mi se nema ni moć ni snagu da natera službe i organe da rade svoj posao, a to je da pre svega zaštiti živote svojih građana! U ovakvim situacijama ne mogu nadležne službe rade samo u okviru redovnog radnog vremena, jer ni okolnosti nisu redovne, radiće i danju i noću, piše Lazarević u autorskom tekstu za Bujanovačke.

Prema njegovom mišljenju, propisane vanredne mere se ne poštuju, a za to daje nekoliko primera:

Ne drži se socijalna distance u uslužnim objektima; nije suština u poštovanju samo radnog vremena jer covid 19 ne kuca na vrata samo posle 23 sata, nije zabranjen rad pijace već je tamo većina bez maski i pored zabrane okupljanja više od 10 ljudi, svakog dana se održi po 5, 6 svadbi, slave se rođendani i slična veselja sa velikim brojem gostiju… Pitam se koju cenu smo spremni da platimo zbog ovakvog ponašanja i nepreduzimanja mera?!

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *