Srpske stranke bojkotuju Skupštinu, Mitrović poziva Arifija da prestane sa cirkusom

Ne verujem Arifiju, već me je jednom slagao: Mitrović (Foto Bujanovačke)

Bujanovac, 28. juli 2020. – Pošto su napustili konstitutivnu sednicu SO Bujanovac prošle srede, odbornici srpskih stranaka nisu se pojavili ni na današnjem zasedanju lokalnog parlamenta, javlja reporter Bujanovačkih iz Doma kulture gde se iz epidemioloških razloga održava sednica.

Nenad Mitrović, šef odborničke grupe okupljene oko SNS da će tako biti sve dok predsednik opštine Nagip Arifi ne pozove srpsku stranu na razgovor i „prestane da se bavi cirkusom“:

Imamo licemerne izjave Nagipa Arifija da navodno čeka Srbe da se priključe vlasti. Pa, nije to neki voz kome treba da se priključimo! Albanci imaju većinu od 25 odbornika i na njima je da nas pozovu na razgovor, kao što je predsednik opštine i obećao. Dok se to ne desi, mi nećemo učestvovati u radu lokalnog parlamenta, kaže Mitrović za Bujanovačke.

Na pitanje da li zaista očekuje poziv, Mitrović odgovara odrečno:

-Na osnovu iskustva sa Nagipom koji me je slagao i pogazio dogovor o formiranju vlasti koji smo napravili, ne verujem u iskreni poziv jer sve te njegove izjave kako su za Srbe vrata otvorena služe u dnevnopolitičke svrhe, kaže Mitrović.

Dodaje da će ipak, bez obzira na sve, prihvatiti poziv na razgovor ukoliko do njega dođe, ali nije mogao da govori o uslovima pod kojima bi njegova lista sa 10 odbornika postala deo vlasti.

Prošle srede su 4 albanske stranke sa 25 odbornika formirale vladajuću većinu u Bujanovcu, a već su i podelile funkcije.

Današnjoj sednici ne prisustvuju ni 3 odbornika sa liste oko SPS.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *