Boban Tomić Arifiju: Predsedniče, ne menjajte budžet na štetu srpske zajednice

Bujanovac, 29. juli 2020. – Bogoljub Boban Tomić, direktor DIB-a, preko našeg portala čestitao je Nagipu Arifiju izbor za predsednika Opštine Bujanovac, poželeo mu sve najbolje u radu, ali i izrazio nadu da srpska zajednica neće ostati u zapećku s obzirom da vladajuću koaliciju trenutno čine samo albanske stranke.

Tomić se posebno osvrnuo na rebalans budžeta koji je najavio Arifi, a njegovo pismo prenosimo u celosti:

Poštovani gospodine Arifi,

Kao što je red, prvo želim da vam čestitam na još jednom mandatu na mestu predsednika Opštine Bujanovac, i da vam poželim uspešan rad za dobrobit svih građana Bujanovca!

Plan budžeta za 2020. godinu je usvojen i u njemu se poštuje raspodela novca po utvrđenim proporcijama albanskoj i srpskoj zajednici. Da li će se poštovati taj koncept, ili ćete sada, kroz rebalans, menjati te već određene odnose jer vaši koalicioni partneri sigurno imaju ambiciozne zahteve koji se jedino mogu podmiriti odstupanjem od usvojenog plana budžeta za 2020. godinu kako bi se stvorila mogućnost nove preraspodele, a bojim se da je jedini način za to na štetu srpske zajednice? Krupno je to pitanje ali je odgovor jednostavan

Iz najave prvih poteza koje ćete napraviti, vidim da ste odlučni da  sprovedete mere za bolje i efikasnije delovanje svih službi i javnih preduzeća za koje je opština nadležna, što je takođe za svaku pohvalu.

Jedna od vaših namera je i rebalans opštinskog budžeta zato što je, kako ste rekli, račun opštine blokiran. Pitanje koje se nameće je: Da li ćete tražiti odgovornost za tako zatečenu situaciju? Oni od kojih ste vlast preuzeli sada su u koaliciji sa vama! Možemo li vam verovati?!

Ipak, ključno pitanje je: Plan budžeta za 2020. godinu je usvojen i u njemu se poštuje raspodela novca po utvrđenim proporcijama albanskoj i srpskoj zajednici. Da li će se poštovati taj koncept, ili ćete sada, kroz rebalans, menjati te već određene odnose jer vaši koalicioni partneri sigurno imaju ambiciozne zahteve koji se jedino mogu podmiriti odstupanjem od usvojenog plana budžeta za 2020. godinu kako bi se stvorila mogućnost nove preraspodele, a bojim se da je jedini način za to na štetu srpske zajednice? Krupno je to pitanje ali je odgovor jednostavan.

Dakle, molio bih vas da javnost informišete da li će se menjati već usvojeni plan budžeta za 2020. godinu, u kom delu i kako?

Mislim da kao građanin imam pravo da pitam jer sam siguran da ovo pitanje interesuje ogroman broj građana Bujanovca. Vaši odgovori, a naročito konkretni potezi, daće jasne odgovore na mnoga pitanja kako će nam biti u narednom periodu.

Još jednom, srećan rad i svako dobro!




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *