Lazarević: Ragmi Mustafa glumi žrtvu svojim izjavama bez dokaza

Bujanovac, 30. juli 2020. – Izjava Ragmija Mustafe, predsednika Nacionalnog saveta Albanaca, koji je od prištinskih vlasti tražio da se njegovi sunarodnici od korone leče na Kosovu jer nemaju poverenje u ustanove u Vranju i Leskovcu zato što u njima ne rade Albanci, izazvala je veliku buru u javnosti.

Bratislav Lazarević, sekretar Crvenog krsta Bujanovac objašnjava da ova organizacija pruža usluge svim građanima bez obzira na nacionalnu pripadnost, a Mustafine tvrdnje naziva besramnim i neutemeljinim.

„Ovde je dovoljan samo jedan komentar: NAŽALOST, VEĆ VIĐENO, PRIČA KOJA NEĆE PROĆI“!

Voleo bih da su nosioci ove izjave, sem bestidnih, lažljivih, sramnih i ničim dokazanih i potkepljenih tvrdnji i insinuacija, izneli i dokaze za ono što su objavili.

Duboko verujem da ove izjave neće naići na reakciju ni domaće ni međunarodne javnosti, niti kod samih Albanaca, sem podgrubljivih osmeha.

Takav njihov stav više govori o njima samima nego bilo šta drugo, namera da se kod albanskih građana unese strah i nepoverenje u zdravstveni sistem i institucije Srbije, gde će najviše ispaštati isti ti građani, je nedopustivo zlo prema sopstvenom narodu i njihovoj težnji ka zajedničkim životom u multietničkoj sredini na jugu centralne Srbije.

To nije neiskustvo, nije brzopleto data izjava, već namera da se stanje pogorša, a albanska zajednica ponovo predstavi kao žrtva.

Svojim sugrađanima želim srećan i zdrav predstojeći Kurban Bajram, uz poruku da imaju potpunu sigurnost u zdravstveni sistem Srbije i ljude koji u njema rade!




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *