Umesto Dana dijaspore podela zaštitne opreme

Bujanovac, 30. jul 2020. Umesto tradicionalnihDana dijaspore”  bujanovački privrednici i aktivisti predvođeni Agronom Rahimijem, potpomognuti dijasporom, pokrenuli su akciju da prikupljanja zaštitnih maski i druge opreme protiv kovida-19.

 Prethodnih godina u ovo vreme bili smo u jeku organizovanja manifestacijeDani dijaspore“, ali, uvidevši razmere širenja pandemije, uz pomoć prijatelja dobre volje, od petka ćemo, u početku, distribuirati zaštitne maske pre molitve povodom Kurban Bajrama u svim džamijama opštine Bujanovacu saradnji s imamima džamijakaže Rahimi.

 Akcija će se, dodaje on, nastaviti u subotu u  Bujanovcu, gde će svi građani na dve lokacije moći da prekontrolišu temperaturu i saturaciju kiseonika, dobiju besplatno zaštitne maske, a u nedelju će maske biti deljene i u nekom od srpskih sela.

 Nastavljamo i naredne nedelje da distribuiramo što je moguće više maski i zaštitnih sredstava u svakom selu i naselju, svugde gde je potrebnokaže on.

 U organizaciji i distribuciji  pomažu  organizacije„THE FUTURE“, “NVO QARG“, NVO „TRAŽI TVOJE PRAVO“, a za medijsku podršku  spremnost suizrazile RTV SPEKTRI, kao i portal BUJANOVAČKE.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *