Direktor leskovačke bolnice: Pozivam albanske političare da se uvere da su uslovi isti za sve

Bujanovac, Leskovac, 31. jul 2020. Direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević pozvao je albanske političare sa juga Srbije da posete Leskovac i sami se uvere u stanje svih pacijenata i zdravstvenih usluga u Kovid bolnici u ovom gradu.

– Odgovorno tvrdim da svi pacijenti koji dođu na lečenje kod nas imaju identičan tretman, ma koje nacionalnosti bili. Mi ih ne delimo po nacionalnosti, već po težini simptoma. Kovid pacijenti imaju maksimalnu negu, po svim propisanim standardima, bilo da su oni iz Leskovca ili Preševa, Medveđe, Lebana, Bujanovca ili Bojnika – rekao je Dimitrijević za Jugmediu.

On je reagovao na izjavu predsednika Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmija Mustafe da Albanci nemaju poverenje da se leče u bolnicama u Leskovcu i Vranju.

Dimitrijević je podsetio i da se već nekoliko godina unazad pacijentima upravo iz ovih krajeva sa juga Srbije najkompleksniji koronarni operacioni zahtevi i ugradnja stentova vrši u leskovačkoj bolnici.

Posle Mustafine izjave oglasili su se i albanski lekari okupljeni u Udruženju “Lekari Doline” poručivši građanima da “politika ne leči koronu” i da slušaju savete profesionalaca.

 




One thought on “Direktor leskovačke bolnice: Pozivam albanske političare da se uvere da su uslovi isti za sve

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *