Driton Redžepi ponovo kritikuje Arifija

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 3. avgust 2020. (Foto FB) – Driton Redžepi, kandidat za predsednika opštine Partije za demokratsko delovanje (PDD) ponovo je jedini javno iz te stranke kritikovao izjave prvog čoveka Bujanovca Nagipa Arifija.

Ovoga puta razlog je Arifijev sastanak sa Nenadom Mitrovićem o mogućnosti da SNS uđe u lokalnu vlast koju trenutno čine 4 albanske partije.

O susretima i razgovorima predsednika opštine Bujanovac Nagipa Arifija sa liderima lokalnih srpskih stranaka oko njihovog ulaska u vlast, Partija za demokratsko delovanje (PDD) saznaje iz medija, kaže Driton Redžepi iz PDD-a.

Redžepi je ponovo reagovao na istupe u javnosti koalicionog partnera Nagipa Arifija, rekavši da osim svakodnevnih mnogobrojnih kritika upućenih na račun prošle vlasti, koju je vodio PDD-a, nije urađeno ništa drugo za ovo kratko vreme od formiranja nove vladajuće većine.

Osim mnogobrojnih kritika koja su upućena tokom svakodnevnih nastupa na adresu prethodne vlasti (2016 – 2020), dakle optužbi na račun sadašnjih koalicionih partnera, nije preduzet nijedan konkretan korak ka zaštiti i unapređenju nacionalnih prava Albanaca u Preševskoj dolini – kaže Redžepi, koji je bio kandidat PDD-a za predsednika opšitine.

Po njegovim rečima, ostaje da se vidi šta će se desiti na obnovljenim sastancima sa lokalnim srpskim strankama, za koje, kako kaže,  oni iz PDD-a saznaju preko medijskih portala.

Posle sastanka sa Mitrovićem, još jedan koalicioni partner, Arber Pajaziti iz Alternative, zatražio je od Arifija da obelodani o čemu je razgovarao sa šefom bujanovačkih naprednjaka.

Redžepi je za sada jedini funkcioner stranke koji je reaguje na konstatne kritike novog predsednika opštine na račun prošle vlasti.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *