Epidemiolog Tiodorović sutra u Bujanovcu, nema popuštanja mera

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 4. avgust 2020. Sednici Štaba za vanredne situacije opštine Bujanovac, zakazanoj za sredu (5. avgust), na kojoj će se razmatrati epidemiološka situacija u Bujanovcu, prisustvovaće epidemiolog dr Branislav Tiodorović, član republičkog Kriznog štaba.

Ovo je našem portalu potvrdila direktorka Doma zdravlja dr Lela Jovanović, rekavši da će dr Tiodorović tokom dana boraviti i u bujanovačkoj zdravstvenoj ustanovi.

Dr Tiodorović dolazi u Bujanovac zbog toga što je to potrebno – kratko je odgovorila dr Jovanović na naše pitanje da li dolazak istaknutog člana Kriznog štaba znači da se situacija sa kovidom-19 dodatno pogoršava.

Ona je naglasila da na sutrašnjoj sednici neće predložiti ublažavanje mera protiv korone donetih prošle nedelje, među kojima je i zabrana rada ugostiteljskih objekata od 21 čas do 6 sati ujutru.

-O ublažavanju mera nema ni govora, ja to sigurno neću predložiti, s obzirom na stanje u opštini – kaže dr Jovanović.

Po poslednjim podacima iz Doma zdravlja od početka epidemije u Bujanovcu je registrovano 140 slučaja kovida, a u ponedeljak je infekcija potvrđena kod još desetoro meštana Bujanovca, Velikog trnovca i sela Kleničkog kraja.

Pored situacije sa koronom, Štab će raspravljati i o izveštaju Komunalne inspekcije o izvršenoj kontroli sprovođenja propisanih zaštitnih mera.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *