Ruždi Halili, Komunalac: Vodosnabdevanje i problem odvoženja smeća biće uskoro rešeni

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 4. avgust 2020. – Novi predsednik Privremenog organa koji vodi Javno preduzeće „Komunalac“, Ruždi Halili, kaže da je naredio da se svakodnevno odvozi smeće sa „kritične tačke“ iza zgrada na gradskom trgu, a da će problem sa vodosnabdevanjem biti rešen nabavkom novih pumpi.

Već smo kupili dve nove pumpe, a zamenićemo ih sve. Obećavam da ću biti maksimalno odgovoran prema svim građanima i da će pitanje vode biti trajno rešeno u najkraćem roku. Ipak, svi moraju da budu svesni da je tokom letnjeg perioda nemoguće da vode bude u izobilju, ali biće je dovoljno za sve – kaže Halili za Bujanovačke.

Halilija čeka rešavanje brojnih problema: Centar Bujanovca u ponedeljak

Na naše pitanje da li se to obećanje odnosi i na meštane sela Žuželjica, Ljiljance, Božinjevac, Karadnik, Srpska Kuća, o čijim nedaćama sa vodom su Bujanovačke nebrojeno puta pisale, Halili je rekao da „važi za sve“.

Povodom katastrofalnih prizora sa smećem na gradskom trgu, u neposrednoj blizini mnogobrojnih bašti kafića, Halili je naglasio da će smeće sa tog mesta od sada biti odvoženo svakodnevno.

Nije sve ni do naših radnika, dešava se da je tom mestu u Ulici Josifa Janjića nemoguće prići zbog parkiranih automobila, ali sam naredio da se pronađe način da se smeće odatle uklanja svakog dana. Više neće biti takvih slika – ističe Halili.

Novo rukovodstvo „Komunalca“ imenovano je prošle nedelje i, pored ostalog, ima zadatak da u roku od tri meseca sačini izveštaj o stanju u ovom javnom preduzeću, nakon čega bi, po najavama iz lokalne samouprave, „Komunalac“ trebalo da dobije direktora čime će privremena uprava biti okončana.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *