Štab: Od danas pojačana kontrola sprovođenja mera protiv korone u Bujanovcu

Piše: N. Stevanović
Bujanovac, 6. avgust 2020. Komunalna inspekcija će od četvrtka (6. avgusta), kako navode iz bujanovačkog Štaba za vanredne situacije, vršiti pojačanu kontrolu sprovođenja mera protiv širenja korone.
-Nalaže se načelniku Opštinske uprave da organizuje rad Komunalne inspekcije tako da zaposleni budu oslobođeni rada od 7 do 15 časova, kako bi redovno i svakodnevno vršili pojačanu kontrolu i nadzor sprovođenja i poštovanja propisanih mera zaštitnih mera i posle 15 časova – navodi se u dopunjenom Zaključku o merama koji je stupio na snagu danas.
Osim pojačanog nadzora, Štab je i pooštrio mere, o čemu su Bujanovačke već pisale, tako da zabrana rada od 21 čas do 6 sati od danas važi i za „kockarnice, sportske kladionice, objekte igara na sreću, igraonice (objekte za zabavu i igru)“.
-Zatvaraju se pijace (zelena i stočna) na teritoriji opštine Bujanovac (ponedeljkom u Bujanovcu, petkom u Kleniku i utorkom u Biljači) do daljeg – kaže se u dokumentu.
Na jučerašnjoj sednici Štaba za vanredne situacije, kojoj je prisustvovao i epidemiolog Branislav Tiodorović, član republičkog Kriznog štaba, rečeno je da je epidemiološka situacija u opštini nepovoljna i da je po „trenutnim kovid brojkama“ Bujanovac najugroženiji u Pčinjskom okrugu.
Direktorka Doma zdravlja dr Lela Jovanović, koja je više puta kritikovala nadležne službe zbog nedovoljne kontrole, u sredu je rekla da je primetan mali pomak, ali da je još uvek očigledno da se mere ne poštuju u potpunosti.
Važnost pojačanog nadzora posebno je istakao i Tiodorović, rekavši da od poštovanja mera zavisi koliko će trajati loša situacija sa kovidom.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *