Sastank Arifi Mitrović ove nedelje

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 11. avgust 2020. Nastavak razgovora o ulasku koalicije oko Srpske napredne stranke (SNS) u opštinsku vlast u Bujanovcu, sačinjenu  isključivo albanskih stranaka, može se očekivati tokom ove nedelje.

Druge obaveze su jedini razlog što nije bilo novih sastanaka između predsednika opštine i lidera Demokratske partije (DP) Nagipa Arifija i šefa bujanovačkih  naprednjaka Nenada Mitrovića, nakon onog inicijalnog 30. jula, kaže Mitrović.

-Ja sam bio van Bujanovca zbog konstituisanja republičke Skupštine, a i Arifi je imao svoje obaveze. Čuli smo se telefonom prošle nedelje i može se očekivati da se sastanemo u narednim danima kako bi nastavili razgovore, ukoliko ne budemimao obaveza u Skupštini – rekao je u utorak narodni poslanik Mitrović za Bujanovačke.

Razgovore o pridruživanju SNS-a vladajućoj koaliciji, kako je ranije rekao Mitrović, inicirao je Arifi, predočivšiprvom čoveku naprednjaka da u koalicionom sporazumu albanskih stranaka postoji klauzula o ulasku srpskih partija u vlast.

Naprednjaci su odlučili da bojkotuju lokalni parlament dok predstavnici srpske zajednice ne dobiju deo vlasti.

Držimo se principa da 40% vlasti pripada Srbimarekao jeMitrović posle sastanka sa Arifijem.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *