Bujanovačke srednje škole spremne za onlajn nastavu, čeka se ministarstvo

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 12. avgust 2020. U iščekivanju uputstva iz Ministarstva prosvete o načinu na koji će se zbog kovida-19  odvijati nastava od početka nove školske godine, iz bujanovačkih srednjih škola poručuju da su za onlajn nastavu spremni, dok bi svi drugi modeli, o kojima se spekuliše, bili komplikovaniji za sprovođenje.

Da li će bujanovački srednjoškolci od prvog septembra u školske klupe, da li će i odeljenja biti podeljena po smenama, kombinovana nastava, samo ocenjivanje u školi, ili kompletna onlajn nastava, biće poznato danas ili u četvrtak kada se očekuje da u srednje škole stigne uputstvo iz ministarstva, koje su osnovne škole već dobile.

Zejni Fejzulahu, direktor škole „Sezai Suroi“, ne očekuje da će biti promene u odnosu na način na koji je prošla školska godina privedena kraju.

On smatra da će se ministarstvo odlučiti za onlajn nastavu.

-Mi završavamo sa pripremama za onlajn nastavu. Obezbedili smo računare, očekujemo da nam ministarstvo obezbedi još, ali ono što je najbitnije je da su svi učenici opremljeni uređajima za takvu vrstu nastave. Oni koji nisu imali uslove da nabave sami, dobili su tablete. Svakako je odluka na ministarstvu, ali smatram da ćemo krenuti sa onlajn nastavom – kaže Fejzulahu za Bujanovačke.

Direktorka škole „Sveti Sava“, Biserka Jović, nije želela da prejudicira šta će odlučiti ministarstvo, ali je naglasila da će ova škola svakako biti spremna za bilo koji model.

-Ako smo na početku epidemije  mogli da za dva dana vrlo uspešno pređemo sa klasične nastave na onlajn model, naša škola će moći i sada da sprovede u delo koji god format odredi ministarstvo. Ne kažem da će biti lako ukoliko to bude neka vrsta kombinovane nastave, pre svega zbog raspoloživih učionica, ali svakako ima dovoljno vremena za dobru organizaciju i prevazilaženje svih prepreka i ograničenja –  kaže direktorka.

Po njenim rečima, škola ne samo da je spremna za onlajn nastavu, ukoliko to bude opredeljenje nadležnih, već se radi i na unapređenju ovog modela, tako da svi koriste jedinstvenu platformu za nastavu, što do sada nije bio slučaj.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *