Duh kuhinje i gastronomskog hedonizma iz Bujanovca (Video)

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 12. avgust 2020. Bojan Mitić,  profesor kuvarstva u Srednjoj školi „Sveti Sava“ u Bujanovcu, i njegov kolega po struci Stefan Kostić, počeli su da snimaju ono što najbolje znaju da rade – da kuvaju.

Tandem kuvara pokrenuo je Jutjub kanal „Duh kuhinje“ na koji će postavljati snimke pripreme najrazličitijih vrsta jela.

Mitić, koji je sa svojim učenicima i kolegama profesorima u bujanovačkoj školi, osvojio brojna priznanja i nagrade na takmičenjima u kuvanju širom zemlje, kaže za Bujanovačke da je cilj „Duha kuhinje“ približavanje zdrave i ukusne hrane što većem broju ljudi.

Kroz video snimke koje postavljamo na kanalu “Duh kuhinje” pokušavamo da promovišemo i približimo sve vrste jela i recepata. Na jedan običan i praktičan način ekipa kanala donosi najukusnija jela iz svih kuhinja sveta. Pozivamo sve koji vole dobru hranu da nas zaprate, obećavamo da će imati šta da vide  – kaže Mitić za Bujanovačke.

Mitić i Kostić su pre dva dana objavili video kako pripremiti svinjski file i meksičku salatu, tu je i snimak pripreme junećeg steka sa grilovanim kruškama i vitaminskom salatom, ali i recept za sote stroganov i pileći batak u marinadi od jogurta.

Biće još snimaka, naš put je hedonizam, zato uživajte – poručuje Mitić.

Kako kuvaju Mitić i Kostić možete pogledati na ovom linku:

https://www.youtube.com/channel/UC6FoBotDffQv9C9prkXqWEw




One thought on “Duh kuhinje i gastronomskog hedonizma iz Bujanovca (Video)

  1. Bratislav Lazarevic

    svaka cast, nesto lepo, ukusno i poucno… nove ideje i priblizavanje i drugih kuhinja u nasem jelovniku su uvek dobrodosle… Podrska !!!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *