48 specijalizacija na Kosovu za lekare iz Bujanovca i Preševa

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. avgust 2020. (foto ilustracija) – Za specijalizaciju na Kosovu rezervisano je 48 mesta za lekare iz Bujanovca i Preševa, potvrdio je Bujanovačkim predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmi Mustafa.

-Za osam specijalizacija će sve troškove pokriti tamošnje Ministarstvo zdravlja, a 40 su samofinansirajuće – rekao je Mustafa u četvrtak.

Inače,  Opština Bujanovac je prošle nedelje pozvala lekare i stomatologe da se prijave za specijalizaciju i pozivu se odazvalo gotovo duplo više zainteresovanih od broja rezervisanih mesta.

-Rezervisana mesta za Preševsku dolinu, odnosno lekare koji ovde rade, su u ovim oblastima: 3 mesta za ginekologiju sa akušerstvom, 1 pedijatrija, 1 kardiologija, 1 pulmologija, 1 gastroenterologija i 1 porodična medicina, i ove specijalizacije finansira ministarstvo. Za mesta: 1 otorinolaringologija, 2 endokrinologija, 1 radiologija, 1 dermatovenerologija, 11 oralna hirurgija, 2 parodontologija i oralna medicina, 1 endodontska bolest zuba, 13 ortodoncija i 8 stomatološka protetika, specijalizaciju finansiraju sami lekari – naveo je Mustafa.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *