Danilo Dabetić, košarkaški kralj Italije

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 14. avgust 2020. Košarkaša Danila Dabetića, jednog od najtalentovanijih sportista iz Bujanovca, sportski portal „Liguria a Spicchi“  proglasio je za „kralja italijanske serije D“, jer mu je pošlo za rukom ono što do sada nikome nije – da bude najbolji u tri kategorije.

Sa nepunih 18 godina, Danilo je u svojoj drugoj sezoni u Italiji poneo titulu najkorisnijeg igrača (MVP), najboljeg mladog igrača i najboljeg plejmejkera, i to glasovima trenera i kapitena timova.

Sjajnim partijama u dresu Next Step International Academy iz Rapala mladi Bujanovčanin je i nosio svoj tim do višeg ranga takmičenja.                                                                         

-Pre dva dana sam se vratio u Italiju i bio sam zatečen kad su me obavestili o nagradama. Nisam očekivao nijednu, a ne tri. Naravno, srećan sam što sam prvi igrač koji je dobio sva tri priznanja, na to gledam kao na dodatnu  obavezu da nastavim da napredujem i da se razvijam. Sve što sam postigao u prošloj sezoni za mene je samo jedan stepenik bliže cilju koji sam zacrtao, sad idemo dalje – kaže Danilo za Bujanovačke.

Ka cilju je krenuo iz bujanovačkog kluba Plej 017, gde je, kaže, od svog prvog trenera Nenada Stajića naučio sve što zna.

A cilj ovog dečaka nisu i ne treba da budu italijanske C pa ni B lige, već su to, kako je i sam rekao, samo stepenici, do nečeg mnogo većeg.

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *