Krivične prijave zbog pretnji preko Fejsbuka

Ismaili: Institucije rade svoj posao

Bujanovac, 16. avgust 2020.- Ministarstvo unutrašnjih poslova i Osnovno tužilaštvo u Vranju podneće još tri krivične prijave protiv isto toliko osoba zbog osnovane sumnje da su pretili uredniku Portala FOLonline Jetonu Ismailiju putem društvene mreže Facebook.

Prema informacijama koje je uredništvo ovog portala dobilo od ovih institucija, kaže se da postoji dovoljno činjenica za podnošenje krivičnih prijava.

Inače, dva slučaja odnose se na komentare objavljene na članak o pretnjama Ismailijevoj porodici, dok se jedan odnosi na preteću poruku upućenu direktno FOLonlineu putem mesengera na Facebooku.

Policija je u dosadašnjoj istragazi došla do zaključka da se radi o dve osobe iz opštine Bujanovac koje su svojim komentarima na Facebooku pretile Ismailiju, što se smatra krivičnim delom, saznaje FOLonline iz policijskih izvora.

Dotičnim osobama će od ponedjeljka biti poslati pozivi na saslušanje u policiji, kažu isti izvori.

Očekuje se da će osoba koja je poruku poslala na mesengeru biti u nadležnosti Višeg tužilaštva za tehnološki kriminal u Beogradu, naglašavaju izvori FOLonlinea.

Prema policijskim izvorima radi se o državljaninu Severne Makedonije.

Istraga o ovom slučaju već je počela u prisustvu urednika FOLonlinea, i trajala je oko pet sati.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, Policijska uprava u Vranju, Policijska stanica u Bujanovcu i Tužilaštvo, slučaju pretnji porodici Ismailija i pretnjama preko Facebooka dali su prioritet jer se radi o klasifikaciji teških krivična dela.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *