Učitelj Đusa sa kolegama kreira aplikacije za online nastavu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 18. avgust 2020.- Učitelji  Slađan Petrović Đusa i Saša Đorđević, uz pomoć učiteljice Snežane Mitić, iz Osnovne škole „Branko Radičević“  Bujanovcu, od početka epidemije korona virusa pomažu i deci i svojim kolegama objavljujući na Jutjubu lekcije za učenike i tutorijale za obrazovne programe i aplikacije za online nastavu.

Vodič za korišćenje „HotPotatoes“ – aplikacije za nastavu, zadaci za dodatnu nastavu za treći i četvrti razred, rod i broj prideva, ili detaljno uputstvo za instalaciju aplikacije mLibro i korišćenje digitalnih udžbenika, samo su neki od videa na Jutjub kanalima dvojice učitelja koji nesebično dele svoje znanje kako bi olakšali drugima situaciju koju je u školstvu prouzrokovala korona.

Sa kolegom Đorđevićem, uz pomoć učiteljice Snežane Mitić, pokrenuli smo Jutjub kanale od kako je krenula pandemija. Postavili smo dosta korisnih stvari, a za slučaj eskalacije situacije sa virusom sada smo osposobili kanal i za „live stream“ tako da deca mogu od kuće direktno da prate nastavu iz učionice – kaže Petrović za Bujanovačke.

Kolegama pomažu tako što im detaljno objašnjavaju kako da koriste besplatne aplikacije za nastavu.

Veliki broj ljudi ne zna kako da koristi sva ta pomagala, ili znaju površno. Recimo imamo tutorijal kako da se snimi čas, kako da se kreiraju elektronski kvizovi i testovi, asocijacije i još mnoštvo toga jako korisnog – kaže Petrović.

Bujanovački učitelji za ono što rade dobijaju samo pohvale, kako kaže Petrović, gledaju ih kolege i van granica Srbije.

Do njihovih lekcija i tutorijala možete doći klikom na sledeće linkove:

https://www.youtube.com/channel/UCDfvXjvl1gClty_ClumYl0w/featured

https://www.youtube.com/channel/UCQJ7A-UkNoKM_y_FsIKvtQg/featured

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *