Štab: Situacija sa koronom pod kontrolom, nove mere stupile na snagu

Zaključak Štaba za vanredne situacije

Piše: N. Stevanović
Bujanovac, 22. avgust 2020. Odluka bujanovačkog Štaba za vanredne situacije kojom se ublažavaju dosadašnje zaštitne mere protiv korone stupila je na snagu danas, tako da će ugostiteljski objekti, kladionice i igraonice večeras raditi dva sata duže – do 23 sata.

-Na osnovu izveštaja iz Doma zdravlja o epidemiološkoj situaciji i Odeljenja za inspekcijske službe o vršenoj kontroli, konstatovano je da je situacija stabilnija, pod kontrolom, da je smanjen broj pregleda u kovid ambulanti, a samim tim i obolelih, kao i da se zaštitne mere u dovoljnoj meri poštuju – navodi se u obrazloženju odluke.

Zabrana rada sada je svedena na period od 23 sata do 6 časova ujutru i više nema razlike između zatvorenog i otvorenog prostora, što je bio slučaj u nekim ranije donošenim odlukama.

Od ublažavanja mera izuzete su pijace, koje su zatvorene od 5. avgusta i tako će ostati bar još nedelju dana i nove procene situacije.

Po zvaničnim podacima Doma zdravlja od petka (22. avgust), u opštini Bujanovac je ukupno 179 slučajeva kovida, od kojih je 12 novoobolelih evidentirano u poslednjih 5 dana.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *