Vranjanac na klupi fudbalskog kluba iz Đirokastre: Srećan sam zbog povratka u Albaniju

Bujanovac, Vranje, 24. avgust 2020. (Foto Instagram)- Marko Jovanović (33), fudbalski trener iz Vranja preuzeo je ekipu Ljuftetarija iz Đirakostre, klub u kome je već radio ranije kao pomoćnik šefa stručnog štaba.

Kako piše Vranjenews, ekipa iz albanske Druge lige biće njegov prvi samostalni angažman u karijeri i  ima ambiciozne planove plan da ovaj klub vrati u albansku Superligu.

Prihvatio sam poziv iz Đirokastre, meni dobro poznatog grada na granici sa Grčkom. Reč je o varoši bogate istorije koja je već imala uticaj na moju karijeru. Naime, sa Mladenom Milinkovićem Ljutfetari je izborio plasman u Ligu Evrope. Sjajno smo tada igrali i vedrih emocija vratio sam se u Albaniju – kazao je Jovanović u izjavi za Žurnal.

Iako je oformio stručni štab i sedam dana uigrava izmenjeni tim u odnosu na prošlu sezonu, posle ispadanja u drugu ligu Jovanović još nije parafirao ugovor.

Ostalo je nekoliko važnih detalja da usaglasimo. Čekam garancije rukovodstva da će biti ispoštovane ključne stavke. Kada se završe sve formalnosti, cilj ostaje isti, povratak u elitno društvo. Zbog toga sam i došao u Ljuftetari. Svestan sam da je veliki posao pred nama, ali nijednog trenutka nisam spreman da prihvatim prosečnost. Hoćemo u elitu – rekao je on.

Stažirao je u Albaniji, pored Ljuftetarija, u Kukešiju i Partizaniju, a igrao je za OFK Soko (Vranje), FK Dinamo (Vranje), FK Obilić (Beograd), FK Mladi Obilić (Beograd).

Radio video analizu protivnika za FC Rubin (Kazanj, Rusija) i FK Vojvodina (Novi Sad)

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *