Bivša vojna karaula u Bosilegradu postaje hotel

Bujanovac, Bosilegrad, 27. avgust 2020. (Foto Nenad Aleksandrov)- Bivši objekat nadomak Bosilegrada,  okružen prelepom prirodom na slivu tri reke poznatom kao Gradište, koji je ta Opština otkupila od Vojske Srbije, uskoro bi trebalo da postane ugostiteljski objekat sa 37 mesta za spavanje.

Prema pisanju Južnih vesti, rekonstrukcija nekadašnje karaule počinje nakon završenog tendera za izvođača radova, što bi trebalo da bude u toku sledećeg meseca.

Prema rečima prvog čoveka Bosilegrada Vladimira Zaharijeva, Opština je kompleks sa tri stare vojne zgrade otkupila pre desetak godina, a sada je u planu kompletno renoviranje prve zgrade.

-U planu je da se taj prvi objekat renovira iz temelja, sa 37 mesta za spavanje. To će biti mesto gde će prvenstveno lovci sa svih strana moći da dođu, jer oni nemaju sad gde, ljudi odavde će moći da dovode svoje prijatelje iz inostranstva. To je prvi korak. Na koji će način to da radi videćemo kada se završi renoviranje. To je na kilometar od Bosilegrada, od čuvene pumpe naviše 500 metara uz reku, neverovatno lepo – kaže Zaharijev za Južne vesti.

Ministarstvo privrede finansira projekat sa oko 14 miliona dinara, dodaje Zaharijev, što je 80 % troškova, a Opština učestvuje 20 %.

Opština Bosilegrad svoju šansu vidi u razvoju turizma, proizvodnji zdrave hrane i manufakturne proizvodnje, a kako bi se obezbedio kvalitetniji životni standard stanovnika, preduzimaju se mere i sufinansiraju projekti u oblasti infrastrukture, ekonomske saradnje, zaštitu životne sredine, kulture, turizma, obrazovanja.

Kod mesta „Gradište“ gde se nalazi nekadašnji vojni kompleks nadomak Bosilegrada, spajaju se Lisinska i Ljubatska reka u reku Dragovišticu, stvarajući prirodno utvrđenje koje je sa tri strane okruženo rekama i sa četvrte padinom. Tu i danas ima ostataka istorijskih ruševina, koje nisu arheološki istražene, pa je ta lokacija samim tim pogodnija za budući razvoj turizma, pišu Južne vesti.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *