Put Turija – Lučane, nova „jabuka razdora“ u vladajućoj koaliciji u Bujanovcu

Bujanovac, 28. avgust 2020. – Asfaltiranje puta Turija-Lučane otkriva brojne pukotine između dve najjače stranke u vladajućoj koaliciji u Bujanovcu, Demokratske partije (DP), koja u njoj vodi glavnu reč, i Partije za demokratsko delovanje (PDD), prenose albanski mediji.

Abedin Raćipi, lokalni šef za urbanizam je za kašnjenje u radovima na ovoj deonici okrivio prethodnu vlast u Bujanovcu, koju je predvodio PDD narodnog poslanika Šaipa Kamberija.

„Od početka radova sve je krenulo naopako jer nisu postavljene katastarske granične tačke i nije postignut dogovor sa vlasnicima parcela kroz koje put prolazi“, rekao je Raćipi nakon sastanka sa vlasnicima zemljišta.

Raćipi, koji je član DP predsednika opštine Nagipa Arifija, dodao je da je dogovor sa vlasnicima neophodan kako bi se sprečile eventualne tužbe u slučaju asfaltiranja bez njihove saglasnosti.

Raćipi, koji je na tom mestu zamenio Amira Džaferija iz PDD, je objasnio da bi to bio dodatni trošak na teret građana.

Podsećamo da je i sam predsednik opštine Arifi po preuzimanju dužnosti 22. jula u nekoliko navrata optužio prethodnu vlast za loše upravljanje, u čemu ne bi bilo ničeg čudnog da PDD nije njegov aktuelni partner u svealbanskoj koaliciji.

Arifi je u svom prvom javnom nastupu rekao da sledi rebalans budžeta jer je nasledio praznu opštinsku kasu, a takođe je izneo i primedbe na račun subvencionisanja poljoprivrednika i privrednika.

Portal FOLonline prenosi i da predsednik Arifi na zatvorenim sastancima iznosi optužbe protiv PVD kadrova.

„Šta su ti ljudi radili? Kakve zloupotrebe, koje prevare, za zatvor?!“, piše FOLonline.

Kako su Bujanovačke pisale, jedini iz redova PDD koji brani stranku od ovakvih napada je njen kandidat za predsednika opštine Driton Redžepi.

Šef Bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović je u razgovoru za Bujanovačke upozorio da je svealbanska koalicija u Bujanovcu na ivici raspada.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *