Ukinut deo programa stručne prakse, nova prepucavanja u koaliciji

Bujanovac, 31. avgust 2020.(foto arhiva)- Opštinsko veće kojim predsedava Nagip Arifi odlučilo je da suspenduje deo stručne prakse, što je dovelo do novih nesporazuma između dve najjače stranke vladajuće koalicije, Arifijeve Demokratske partije i Partije za demokratsko delovanje.

Stručna praksa ukinuta je svuda osim u Domu zdravlja, Apoteci i Predškolskoj ustanovi zbog, kako je objasnio predsednik opštine i predsedavajući OV Nagip Arifi, nedostatka novca u budžetu.

Arifi je rekao da program stručnog usavršavanja nije razvijen 2019. godine i da je sve preneto na 2020. godinu, a kako je rekao prethodna vlast je to uradila u izborne svrhe.

Prvi čovek opštine je naglasio da su tokom prvih šest meseci izvršeni i drugi vrtoglavi budžetski rashodi.

Izdvojio je Dom zdravlja i Apoteku koji su već potrošili predviđena sredstva.

„Pripremamo rebalans budžeta, nemamo drugo rešenje“, rekao je Arifi.

Reagovao je Driton Redžepi, kandidat PDD za predsednika opštine, koji je na FB napisao da je ova odluka razočaravajući čin za maturante i podstiče podelu među mladima.

„Odabrali smo vas da upravljate, a ne da produbljujete podele, posebno među mladima koji već jednom nogom čekaju da napuste Bujanovac, a svakako ne zbog dobra koje im nudi dobro upravljanje!“

Ali, nedugo zatim usledila je reakcija šefa odborničke grupe PD u Skupštini opštine Jetmira Mehmetija.

„Neće više biti pripravnika na papiru“, napisao je, između ostalog, Mehmeti.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *