Zabranjena prodaja na ulici, unutar pijace krkljanac

Prodavci se kriju u dvorištima (Foto Bujanovačke)

Bujanovac, 31. avgust 2020. – Posle dve nedelje pauze zbog korona virusa, ovog ponedeljka ponovo je otvorena Zelena pijaca, ali je zabranjena uobičajna prodaja na ulici.

Komunalna inspekcija, zajedno sa policijom, na predlog Štaba za vanredne situacije, ne dozvoljava uličnu prodaju poljoprivrednih proizvoda i druge robe, već prodavce, uz pretnju kažnjavanja, tera unutar pijace.

A, tamo, pravi krkljanac i gotovo da ne može ni da se priđe od gužve, pa se postavlja logično pitanje koliko je ova mera svrsishodna i može li da proizvede kontraefekat u borbi protiv virusa.

Jer svi oni koji su robu prodavali duž Kralja Milutina i u okolnim ulicama, sada su zajedno sa kupcima saterani u ograđeni pijačni prostor koji nije mali, ali je nedovoljan za sve.

Reporter Bujanovačkih razgovarao je sa nekoliko prodavaca, od kojih je jedna grupa u ponedeljak ujutru išla i u kabinet predsednika opštine.

Velike gužve na prilazu pijaci (Foto Bujanovačke)

Jure nas odavde i teraju na pijac, a tamo ne može da se priđe,- kaže prodavac koji se evakuisao u obližnje dvorište.

Sličnu muku ima i drugi sagovornik, koji godinama prodaje svoju robu na uglu Josifa Janjića:

I ovde na ulici plaćamo taksu. Nećemo na pijacu, velika je opasnost od zaraze, negoduje on.

Na ulici je tek nekoliko prodavaca koji se u strahu osvrću i vraćaju robu u vozila.

Među predlozima usvojenih na sednici Štaba u petak je i onaj da se „ne preporučuje“ prodaja životnih namirnica na ulici od opasnosti od njihove kontaminacije virusom!




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *