Gasifikacija juga Srbije, Bujanovac se ne spominje

Bujanovac, Beograd, 1. septembar 2020. (Foto ilustracija)- Planom razvoja transportnog sistema Yugorosgaz –Transport d.o.o. za period 2020-2029. predviđena je izgradnja gasovoda koji će “omogućiti intenzivniju gasifikaciju juga Srbije, posebno u Vranju, Vladičinom Hanu i Surdulici”.
Na ovaj Plan, kojim se ne spominje Bujanovac, saglasnost je dao  Savet Agencije za energetiku Srbije.
Do Bujanovca je glasovod predviđen tek u fazi interkonekcije sa S. Makedonijom
Kako prenosi portal E-kapija, operator transportnog sistema Yugorosgaz–Transport je početkom marta 2020. godine dostavio Agenciji za energetiku Republike Srbije predlog Plana razvoja transportnog sistema za period 2020-2029. godina.

Agencija je organizovala javne konsultacije i pozvala sve zainteresovane strane da dostave primedbe, predloge i sugestije, navodi se na sajtu Agencije.

Po završetku javne konsultacije, operator transportnog sistema Yugorosgaz–Transport je dostavio novi predlog Plana u kojem su uvaženi prispeli komentari i izvršene korekcije i dopune podataka koje ja zahtevala Agencija.

Podsetimo, Yugorosgaz-Transport doo, čiji je osnivač Yugorosgaz ad, osnovan je u Nišu 2012. godine. Osnovna delatnost društva je cevovodni transport.
Yugorosgaz-transport doo je 2013. potpisao ugovor sa Vladom Srbije kojim je ovom preduzeću poverena delatnost transporta i upravljanja sistemom za prirodni gas na trasi magistralnog gasovoda MG-9 i MG-11.



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *