U Levosoju više prvaka nego prošle godine

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 1. septembar 2020. U Osnovnoj školi „Vuk Stefanović Karadžić“ u Levosoju u prvi razred je upisano više dece nego prošle godine, a za sve razrede se nastava odvija isključivo u školi.

-Imamo 6 prvaka više nego prošle godine, dakle ukupno 21. Devetnaestoro đaka nastavu pohađa u matičnoj školi u Levosoju i imamo još dva prvaka u odeljenju u selu Oslare – rekao je direktor škole Dragan Tomić za naš portal.

U ovoj školi nema nastave na daljinu.

-Kod nas se nastava izvodi po osnovnom modelu – svi idu u školu svakog dana. Jedino promena koju smo uveli je da za učenike nižih razreda nastava počinje 15 minuta kasnije od uobičajenog termina od 8 sati, čime smo kontakt između mlađih i starijih maksimalno smanjili – kaže Tomić.

Kao dodatna mera za sprečavanje širenja korona virusa uvedena je obavezna kontrola telesne temperature kod dece, za šta su zaduženi nastavnici.

-Obezbedili smo toplomere i nastavnici ili razredne starešine svakom detetu kada stigne u školu mere temperaturu. Svi učenici nose maske, kao i nastavnici, dezinfekciju vršimo posle svakog odmora i maksimalno vodimo računa o higijeni – podvukao je direktor.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *