Haziri, ponovo: Promena granica je način pomirenja

Bujanovac, Priština, 2. septembar 2020. (Foto Gazeta blic)- Uoči razgovora u Vašingtonu 4. septembra, potpredsednik Demokratskog saveza Kosova Ljutfi Haziri ponovo je branio stav o ideji promene granica između Kosova i Srbije uprkos činjenici da ne nalazi podršku svoje stranke, prenosi RTK.

Haziri je u emisiji „Slika“ rekao da se njegovo mišljenje o promeni granice razlikuje od mišljenja DSK.

Mislim da bi to pomoglo u pomirenju Kosova sa Srbijom, to je jedan od načina za rešavanje problema“, istakao je Haziri i dodao da razmenom teritorije Kosovo ne bi izgubilo ništa.

Prema njegovim rečima, tri opštine sa albanskom većinom u Srbiji su taoci politike, te da bi promena teritorije bila moguća bilateralnim sporazumom.

„Albanci bi kao većina u Preševu, Medveđi i Bujanovcu trebalo da se pridruže Kosovu i ne žive u državi koju ne žele, dok bi Leposavić i 17 sela, kao apsolutna srpska većina, trebalo da se pridruže Srbiji“, ponovio je Haziri.

„Branim svoj cilj jer je to legitimno pravo i Kosovo ima obavezu da štiti politička prava Albanaca na istoku Kosova. Moramo pre ili kasnije rešiti njihov problem. Očigledno su pokazali i političko strpljenje, solidarnost, razumevanje i čekaju da se jednog dana nađe rešenje za njih“, kazao je Haziri.

Prva poseta predsednika Bujanovca Nagipa Arfiija po preuzimanju dužnosti 22. jula bila je upravo Gnjilanu.

 




2 thoughts on “Haziri, ponovo: Promena granica je način pomirenja

  1. Jovan

    Opet Haziri. Ja bih rekao da bi do pomirenja lakše došlo striknim poštovanjem i primenom postojećih zakona. Takodje bi podsetio, kada su to na pomenutom području izvršeni tačni popisi stanovništva . Pored toga, samo poštovanje zakona a ne većine ili manjine.

    Reply
  2. Komita

    Licemerje ovog coveka i vecine albanskih politicara je beskrajno… promena granica kosova i srbije pomogl bi i dovelo do boljeg razumevanja srba i albanaca… ccccc… ono sto nam silom uzuzeto uz pomoc medjunarodnih snaga (citaj Nato) bi da menja sa nasim i da se posle bolje razumemo… pa neverovatno… i o kojim 3 opstinama sa vecinskim albanskim.stanovnistvom ti goviris, pa u medvedji ima 4% albanaca, mizda ni toliko, ne zelite popis jer bi se utvrdilo da vas nema u nijednoj opstininni 60% od onog sto navodite, sanjate lude snove bez krcmara, zaboravite na to od te price nema nista… i KiM ce uskoro ponovo biti nase !!!
    KOSOVO JE SRBIJA !!!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *