Zastava Srbije na zgradi Komunalca visi kao krpa na pola koplja

Bujanovac, 2. septembar 2020. – Iako Zakon o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne Republike Srbije jasno propisuje pravila isticanja i upotrebe državne zastave, na upravnoj zgradi JP Komunalac u Bujanovcu to nije slučaj!

U sredu (2. avgust) popodne, zastava je pre ličila ne nekakvu ritu koju je na jarbol slučajno naneo vetar, nego na simbol jedne države.

Zakon je jasan: Zastava Srbije na terasi Komunalca

Uz to, zastava je na pola koplja (ne kažemo „vijori“ jer je u ovom položaju to nemoguće), kao da je neko, daleko bilo, preminuo.

 

Na početku pomenuti Zakon predviđa i zakonske sankcije za svakoga ko na ovaj način skrnavi državna obeležja:

Novčanom kaznom od 40.000 do 400.000 dinara kazniće se za prekršaj pravno lice ako istakne zastavu ili grb Republike Srbije koji su oštećeni ili nepodobni za upotrebu (član 6. ovog zakona)“ – jasan je zakon.

Na čelu Komunalca nalazi se Ruždi Halili kadar Demokratske partije predsednika opštine Nagipa Arifija, koji bi, i pored brojnih problema sa kojima se bori u firmi, mogao da obrati pažnju i na ovaj.

Naravno, komentatori će sada ukazivati na njegovu nacionalnost, ali zar u Kumunalcu nema Srba koji ovako istaknutu zastavu gledaju svakog dana, a niko ih ne sprečava da je nameste kako red i zakon nalažu?!




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *