Analitičar iz Prištine: Razmena teritorija je već dogovorena

Bujanovac, Priština, 3. septembar 2020. (Foto Kosovoonline)- Politički analitičar iz Prištine Fisnik Haljimi za Kosovo Onlajn kaže da na sastanaku visokih zvaničnika Kosova i Srbije u Vašingtonu ne treba očekivati dogovor o političkom rešenju jer se susret organizuje za potrebe predsedničke kampanje Donalda Trampa, ali smatra da je sporazum o razmeni teritorija izvestan.

Haljimi je ocenio da će Tramp sastanak iskoristiti da ga prenese javnosti kao međunarodni uspeh, time što će Beograd i Priština dobiti oko dve milijarde dolara direktnih investicija za veoma važne infrastrukturne projekte.

Srbija i Kosovo dobiće novac za projekte, put i modernizaciju železničkog saobraćaja. Sve će se se dešavati u ekonomskoj sferi. Naravno da će se otvoriti i ostala pitanja o kojima će se  pregovarati krajem godine ili početkom sledeće godine ukoliko Tramp pobedi na izborima“, rekao je Haljimi. 

Haljimi odbacuje mogućnost bilo kakvog iznenađenja i političkog dogovora u Vašingtonu.

„Što se političkog rešenja tiče, ta priča je odavno gotova. Imamo dogovor o razmeni teritorija i to će se još malo odugovlačiti ali će se desiti, pošto su sa tim sagalasni SAD, Srbija, deo albanskih političara i  ono što je važno, Rusija“, kazao je Haljimi.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *