Mali: Međusobno priznanje jedna od tačaka u Vašingtonu

Bujanovac, 3. septembar 2020.-Mi smo na početku dobili nikada gori papir od kada su krenuli pregovori sa kosovskim Albancima. Šesnaest tačaka je na stolu od čega deseta podrazumeva međusobno priznanje“, rekao je novinarima ministar finansija Srbije Siniša Mali.

Navodi da ima veoma malo ekonomskih tema i da je Vučić od obaveštajnih izvora saznao da teme neće biti samo ekonomske, prenosi RTS.

Dodao je da se ekonomske teme odnose na izgradnju infrastrukture, auto-puteva, železnice, pomoć malim i srednjim preduzećima…

„Ali ogroman je pritisak. Teme koje su za nas veoma teške. Borba koja traje. Predsednik se bori. Da li će izdražti, videćemo. Ja se vraćam tamo. Razgovori se nastavljaju i naravno da ćemo se boriti do kraja. Kao što je predsednik rekao, predaja nije opcija“, rekao je Mali.

Dodao je da je delegacija Beograda došla sa idejom da se ekonomski podigne region, da se investira tri ili četiri milijarde evra u infrastrukturu, mala i srednja preduzeće, da se grade stanovi za mlade.

„To je naša platforma, i onda dobijete tačku 10“, rekao je Mali.

Ponovio je da se borba nastavlja i da je njihov posao da se bore za interese Srbije i Srba na KiM.  Navodi da je tamo 15-20 ljudi koji vrše pritisak.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *