Ministar Vulin u Dobrosinu: Vojska ovde čuva mir i bezbednost svih građana

Bujanovac, 3. septembar 2020. (MOD)- Vojska Srbije je u stanju da obezbedi mir, sigurnost, poštovanje zakona za sve građane naše zemlje, bez obzira na njihovu veru ili nacionalnost – rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin nakon obilaska baze „Dobrosin“ u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Kako prenosi ministartsvo, pripadnici Vojske Srbije u Kopnenoj zoni bezbednosti (KZB) ispunjavaju sve svoje zadatke i u potpunosti kontrolišu administrativnu liniju u skladu sa Vojnotehničkim sporazumom, istakao je ministar.

Komandir baze „Dobrosin“, poručnik Janoš Kardoš istakao je da su pripadnici Vojske Srbije angažovani u ovoj bazi prošli obuku pre upućivanja u Kopnenu zonu bezbednosti, kako bi što uspešnije mogli da realizuju sve dobijene zadatke.

U bazi Dobrosin angažovan je profesionalni sastav, spreman da odgovori na sve izazove

Pripadnike Vojske Srbije u bazi „Dobrosin“ obišli su i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković, zamenik komandanta Kopnene vojske brigadni general Vladeta Baltić i komandant Četvrte brigade kopnene vojske pukovnik Novica Petrović.

Baza Dobrosin nalazi se kod istoimenog sela na 16 kilometara od Bujanovca, na samoj administrativnoj liniji između centralne Srbije i Kosmeta.

Dobrosin je selo u kojem je 2000. nastala Oslobodlilačka vojska Preševa, Medveđe i Bujanovca (OVPMB).




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *