Mustafa: Nerealno je da Zuja dobija milione na ime Albanaca

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 7. septembar 2020. Nerealno je i neprihvatljivo da RTV Vranje i Televizija Bujanovac, kao jedna medijska kuća, čiji je vlasnik Zoran Veličković Zuja, dobiju dve trećine fondova za finansiranje medija nacionalnih manjina, smatra Ragmi Mustafa, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA).

Zoran Veličković

-I da su najbolji na svetu i da pišu najbolje projekte. I tvrdnje RTS-a da emituje sadržaje na albanskom jeziku su smešne i neprofesionalne – naglasio je Mustafa na onlajn predstavljanju izveštaja  „Mediji na jezicima nacionalnih manjina – istraživanje i analiza“, čiju je izradu podržao OEBS.                                             

Na konkursima Ministarstva kulture i informisanja pomenute medijske kuće u vlasništvu Zorana Veličkovića Zuje ove godine su dobile 7,6 miliona, a prošle 10, 7 miliona dinara.

-Tražim od ministarstva i svih konkursnih komisija da obezbede fer raspodelu javnih sredstava – rekao je Mustafa.

On je konstatovao da su mediji na albanskom jeziku nakon privatizacije po kvalitetu nazadovali i naveo da postoji diskriminacija albanskih medija prilikom dodeljivanja sredstava za sufinansiranje projekata Ministarstva kulture i informisanja.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *