Zaposleni se dogovorili sa Arifijem, povukli tužbe protiv Komunalca

Bujanovac, 8. septembar 2020.(Foto Bujanovačke arhiva)- Zaposleni JP Komunalac, njih 73, povukli su tužbe protiv firme posle dogovora sa rukovodstvom lokalne samouprave, objavljeno je na FB stranici Opštine Bujanovac.

Kako piše na stranici, saradnja nove lokalne uprave i novog rukovodstva Komunalca već daje prve rezultate što je u zadnjem trenutku sprečilo finansijski kolaps firme.

Kako su Bujanovačke pisale, zbog toga što od 2015. godine radnicima ne isplaćuje regres, topli obrok i zarade u skladu sa Posebnim kolektivnim ugovorom, odnosno važećim zakonom, Javno preduzeće „Komunalac“ tužila su 73 radnika, a tužbu je spremilo i svih 180.

“Nakon nemara prošlog rukovodstva, novo rukovodstvo Komunalca, u saradnji sa predsednikom Bujanovca Nagipom Arifijem uspelo je da sa sindikatom zaposlenih dogovori povlačenje tužbe i isplatu dugovanja”, piše u opštinskoj objavi.

Najavljeno je da će osim isplate duga, radnici Komunalca u uduće redovno dobijati sva primanja koja im po zakonu pripadaju.

Kako smo ranije pisali, radnici koji su tužili sa kamatama i sudskim troškovima potražuju oko 80 miliona dinara.

Iz opštine kažu da je sporazum dogovoren za dobrobit radnika, ali se ne precizira kako će i od kog novca oni biti isplaćeni.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *