Demokratska partija: Lopovima smo rekli STOP, PDD glumi žrtvu

Bujanovac, 8. septembar 2020. – Posle reagovanja Partije za demokratsko delovanje (PDD) i njenog člana Rahima Salihija na optužbe predsednika opštine Nagipa Arifija, oglasila se i njegova Demokratska partija:

Glumljenje žrtve i dalje ostaje jedino oružje PDD. Demokratska stranka je sakupila hrabrost da lopovluku i zloupotrebama kaže STOP. Jer, ne može neko da šeta gradom i sedi po kafićima a da ne dolazi na posao jer je navodno bolestan“, poručuju iz stranke predsednika opštine svom koalicionom partneru, koji je do izbora bio stožer lokalne vlasti.

Podsećaju da su posle dogovora u Tirani, „odmah počeli da rade u interesu građana„, uz posvećenost saradnji sa albanskim strankama, „realizujući projekte na kojima nije radila prethodna vlast“.

Navodi se završetak puta Zarbince-Muhovac, kao i sređivanje stanja u Komunalcu koji je bio pred bankrotom, i to sve „za samo 50 dana upravljanja“.

DP optužuje PDD da je 85.000 evra namenjenih za stipendije pokušao da iskoristi za izbornu kampanju:

Taj novac ćemo isplatiti kome je namnejen, kao i novac za pripravnike koje ste ostavili na milost i nemilost bez posla početkom pandemije covid-19″, poručuju iz DP.

Kažu i da delu PDD smetaju uspesi nove vlasti, pa zato glume žrtvu, ali da članovi Opštinskog veća, u kome su i njihovi članovi, jednoglasno donose odluke:

Do danas su i odbornici PDD glasali za ‘provincijskog diktatora’ kako ga vi zovete. Predsednik opštine g. Arifi nikada neće prihvatiti da neko prima platu dok boravi u kafiću i luta gradskim ulicama, a ne dolazi na posao zbog navodne bolesti. Ali si bolestan sedi kod kuće ili idi u bolnicu!“

Dodaje se da DP, zarad jedinstva, nije objavio brojne zloupotrebe PDD, poput dodele novca poljoprivrednicima i „protivzakonitog odobravanja medijskih projekata“ na dan kada su odbornici birali novu vlast.

Što se tiče vaše opaske da nam je SNS omiljena stranka, podsećamo vas da je predsednik PDD (Šaip Kamberi; p.a) onaj ko želi po svaku cenu da postane deo Vlade Srbije na čelu sa SNS-om. Zatim, PDD je prie četiri godine glasao za program Vlade Srbije, naglašavajući da je Kosovo deo Srbije“, kažu u DP.
Obećavaju da će do kraja implementirati dogovor iz Tirane, čiji zvaničnici takođe ne prihvataju zloupotrebe i lopove.
Nemojte biti žrtva u ime albanskog naroda kojeg ne nosite u srcu, pošto je poznato da su svi projekti u srpskim naseljima sprovedeni tokom protekle vlasti, a zaobišli su albanska naselja“.
„Dakle, pre nego što  postanete žrtve, dođite na posao i ispunite svoje obveze“, poručuju i dodaju da su građani svoje mišljenje izrazili na izborima.

TAG


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *