PDD uzvraća udarac: Ne plašimo se provincijskog diktatora Arifija

Bujanovac, 8. septembar 2020. – Posle izjave predsednika opštine Bujanovac Nagipa Arifija, koji je optužio načelnika Odeljenja za investicije i razvoj Rahima Salihija da ne sme da podnese izveštaj, u javnosti su sve vidljivije pukotine u odnosima dve najjače stranke albanske koalicije, Arifijeve Demokratske partije (DP) i Partije za demokratsko delovanje (PDD) kojoj pripada Salihi.
Ovo nije prva žaoka koju Arifi upućuje ka svojim partnerima, ali je prvi put da PDD javno reaguje na optužbe predsednika opštine.
PDD navodi da do sada nisu reagovali, iako su imali mnogo razloga, poštujući princip da novu vlast ne treba napadati u prvih 100 dana.
U saopštenju ove stranke na početku se kaže da se PDD ne boji nikoga, posebno ne „provincijskog diktatora„, ne navodeći decidno na koga se misli, ali je jasno da se ovaj epitet odnosi na Arifija.
Podsećaju da Nagip Arifi nije propustio ni jednu priliku da napadne PDD za „ovaj ili onaj posao, za ovaj ili onaj problem“.
Ovo ne ide u prilog izgradnji partnerstva u cilju dobre vlasti, kao ni albanskog partnerstva, što je jedan od glavnih principa Sporazuma iz Tirane. Predsednik opštine je zaboravio da je sve aktuelne investicije počeo da realizuje upravo Salihi. Arifijeva igra je previše naivna, toliko naivna u koju samo oni oko predsednika mogu poverovati „.
Svrha cele ove komedije je da PDD napustiti koaliciju kako bi se stvorio prostor za SNS, favorite predsednika opštine“, navodi se u saopštenju.
Iz PDD poručuju da Arifi, svojim podmuklim igrama a ne političkom hrabrošću, po svaku cenu želi da poništi sporazum iz Tirane.
Članovi PDD nemaju razloga da se plaše provincijskog diktatora. Bliži se 100 dana i trenutak kada ćemo vas pitati  gde su nestali dobri dani. Ako ste mislili da su ti dobri dani asfalt, podsećamo vas na vašu rečenicu da se asfalt ne jede“.



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *