Jelena Lena, izliv patriotizma u mozak i druge priče XXL Srpkinje

Bujanovac, SAD, 12. septembar 2020. (Foto FB prt sc) – Bujanovački Srbi i srBstvo kao takvo ne treba da brinu dok postoje individue poput naše verne čitateljke koja se na Fejsbuku predstavlja kao Jelena Lena (u daljem tekstu JL).

Njeno delanje posebnu snagu ima zbog činjenice da ova, kako se predstavlja Bujanovčanka i vlasnica ćitapa Beogradskog univerziteta, godinama živi u Sjedinjenim američkim državama (SAD), odakle, poput polenovog praha, širi svoj monumentalni sentiment prema starom kraju i Srbima u istom.

Nedremana JL, vremenskoj razlici uprkos, ne štedi svoj mentalnu sustav kako bi prokomentarisala i ukazala na subverzivnu delatnost Bujanovačkih, posebno kada se radi o tekstovima u kojima se spominju Srbi, Albanci, Kosovo i tome podobni termini na koje je isprogramiran da reaguje njen patriJotski habitus.

Poslednje od njenih smatranja tiče se naše vesti o zahtevu zamenika predsednika opštine Bujanovac Šćiprima Muslijua da Albanci odavde služe kosovsku vojsku.

JL je, ne časeći ni trena, objavila svoj duboko smisleni komentar ispod Fejsbuk objave ove vesti, koji prenosimo „u celini i celosti“:

Samo neka redakcija Bujanovacke nastavi da podržava ovakve projekte,svaka cast redakciji na ovakvim tekstovima,prevazisli ste Pink u propagagiranju.“, javilo se u magnovenju dobroj JL

Pošto su Bujanovačke osetile svu snagu ove epohalne rečenice, spontano su je i lakovale, ne bez ponosa što smo nadmašili Pink u nečemu što se u SAD, prema lingvističkom zakonomerju JL, zove PROPAGAGIRANJE, da bi ubrzo potom stigao i odgovor narečene stručnjakinje za srpski jezik koja, uzgred, kako i priliči jednoj XXL Srpkinji, piše latinicom a na tastaturi nema slova sa „kvačicom“ koja su karakteristična za njen jezik :

Da, Bujanovačke su krive: Foto FB

Jelena Lena

Nikola Lazic

 onako ironičan 👍, ha ha ha.“

Jasno je, elem, da je prag nacionalne tolerancije JL na nivou trotoara, ali i da je u dalekoj zemlji američkoj umesto zlatne žice pronašla svoje potisnuto domoljublje i, zašto kriti, osebujan smisao za humor.
No, nije to sve!
Uoči pregovora u Vašingtonu, preneli smo i izjavu analitičara iz Prištine, a JL nije propustila penal, ha ha ha:
Ma da evo redakcija Bujanovcke vec sprejom crta granicu na Ristovcu.“ – 
Ima JL još sličnih izliva patriotizma u mozak na našoj FB stranici, ako vas ne mrzi da tražite, a želite da naučite neku lekciju iz srpstva (i čekićstva).
Vaskolika, dakle, JV, kao da nas tera da se posramimo.
Jer ona, evo, iz neprijateljskog okruženja bdi nad sudbinom svoje otadžbine, svog grada i svojih sunarodnika, a mi, sram nas bilo, ni onom stvari da mrdnemo na polzu naroda i države.
A poglavito treba da se zabrinemo mi iz Bujanovačkih, što zbog deficica patriotizma prenosimo nepodobna mišnjenja i aktivnosti.
Evo, stidimo se!
Stidimo, ali ne brinemo dok je nama naše rezervne savesti, našeg patriJotskog anđela čuvara, bedema srBstva, straha i trepeta za sve ale i vrane koje su se ustremile na njen narod i grad od koga ju je razdvojila gorka pečalbarska sudbina, pa mora da deluje s one strane velike vode, da deli lekcije i smatranja.
Pozivamo i naše čitateljstvo da mirno spava, JL lebdi nad svima nama kao dobri duh koji će svojim ognjenim mačem oterati svakog neprijatelja.
Konačno, jedan dobri mladi komšija stalno pita kad ćemo da ga stavimo u novine, na šta dobija odgovor, naravno u šali, da je za to potrebno da napravi ili kaže neku glupost, da učini nekakvu javnu sablazan, da npr obnažen prošeta centrom Bujanovca ili da tu javno urinira usred dana…
JL je, eto, uspela da uđe u novine.



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *