Arifi preispituje tender dok psi lutalice haraju i napadaju građane

Piše: N. Stevanović

Milković: Hvatali smo pse sa čipovima iz Jagodine, Niša, Aleksinca

 

Bujanovac, 14. septembar 2020. – Dok predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi „preispituje“ tender na kojem je posao uklanjanja pasa lutalica dobila Veterinarska stanica, broj pasa na ulicama grada ponovo raste, a građani prijavljuju i napade.

Proveru tendera Arifi je najavio direktoru Veterinarske stanice Bujanovac Miodragu Milkoviću, koji kaže da bez prisustva komunalne inspekcije radnici Veterinarske stanice ne mogu da rade svoj posoa.

Neko treba da naloži opštinskoj komunalnoj inspekciji da krene sa našim radnicima u akciju. Poslednji put smo uklanjali pse 15. jula u Velikom Trnovcu, od tada naloga iz lokalne samouprave nema, pretpostavljam zbog te najavljene provere – kaže Milković za Bujanovačke.

On je naglasio da je u ovom poslu veoma bitan kontinuitet.

Imali smo lošu situaciju kada smo nakon duge pauze 2019. godine ponovo počeli da radimo, ali se stanje itekako popravilo, međutim sada ponovo imamo zastoj i novi porast broja pasa na ulicama – kaže on.

Dovoženje pasa kamionima iz drugih opština nikada nije prestajalo, dodaje.

Hvatali smo pse sa čipovima iz Jagodine, Niša, Aleksinca – ističe Milković.

Svakodnevni prizori u centru Bujanovca

Ugovor između Opštinske uprave i Veterinarske stanice Bujanovac potpisan je u aprilu prošle godine i važi do marta 2021.

Njime je predviđeno da  hvatanje, smeštaj u azil, čišćenja od parazita, sterilizacija, čipovanje, vakcinacija i obeležavanje, po psu košta 8.160 dinara.

Veterinarska stanica je ovaj posao dobila nakon prekida od gotovo dve i po godine,  tokom kojih se situacija pogoršala do gotovo nepodnošljivih razmera, jer je u 2017. i 2018. godini problem „rešavala“, najblaže rečeno, kontroverzna beogradska firma „Avenija MB“, o čemu su Bujanovačke već pisale.

 




One thought on “Arifi preispituje tender dok psi lutalice haraju i napadaju građane

  1. Ana

    Veterinarska stanica Bujanovac dobro radi svoj posao, dosta pasa je sterilisano, stanje je puno bolje nego u ovo vreme npr prosle godine, ali mora da se nastavi,a predsednik da odvoji jos neki novac za to a ne za „popravljanje“ ulica sa 3cm asfalta 😊

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *