Ruždi Halili: Komunalac ne podmeće požare na deponiji

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 14. septembar 2020. Već četvrti dan Bujanovac se guši u dimu sa gradske deponije na kojoj bukti požar, za koji prvi čovek JP „Komunalac“ Ruždi Halili tvrdi da ga neko podmeće.

Ne znam sa kojim namerama, da li je uopše namerno ili ne, ali činjenica je da se od petka borimo sa vatrom na deponiji. U subotu tokom dana smo uspeli da lokalizujemo požar da bi u večernjim časovima neko ponovo zapalio i vatra je buknula u drugom delu – kaže Halili za Bujanovačke u ponedeljak.

On je odbacio kao potpuno neistinite glasine da na gradskoj deponiji pale upravo radnici „Komunalca“, jer, navodno, više nema mesta za smeće.

Bujanovac u nedelju ujutru prekriven dimom

To nije tačno. Mi smo angažovali svu svoju mehanizaciju, uz mašine jedne privatne firme, kako bi ugasili vatru. I sada su radnici tamo, stavlja se tampon sloj, radimo sve što je u našoj moći – kaže Halili.

O transfer stanici, odnosno reciklažnom centru koji se već nekoliko godina čeka kao spasonosno rešenje, Halili ne zna ništa i upućuje nas na Opštinu.

Da je montiranje opreme na transfer stanici počelo rekao je Bujanovačkim tadašnji načelnik Odeljenja za investicije i razvoj, sada predsednik Skupštine Enver Ramadani, ali još 10. aprila prošle godine.

Tada je rekao da je rok za završetak ovih radova 20 dana, a podsećamo da je ovaj projekat započeo još 2013.

Transfer stanica i dalje ne radi

Za poslednju fazu osposobljavanja transfer stanice u budžetu opštine za 2019. godinu bilo je izdvojeno 10 miliona dinara namenjenih za izgradnju spoljnih priključaka.

Rebalansom budžeta taj novac je krajem 2019. godine preusmeren na javnu rasvetu.

Opštinska vlast se na ovaj potez odlučila jer je procenjeno da nema dovoljno vremena za realizaciju planiranih radova.

Dok transfer stanica ne bude gotova, građanima preostaje da strepe od vatre na deponiji, zatvaraju prozore.

Bujanovačke su u poslednjih nekoliko dana, dok je gorela deponija, dobile mnogo poruka i fotografija svojih čitalaca, koji se iskreno brinu za bezbednost.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *