Biciklisti na trgu kao kamikaze, povređene dve devojčice (video)

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 16. septembar 2020. Zbog nemara policije, ali i nesavesnosti roditelja, vožnja bicikala, pa čak i skutera, u pešačkoj zoni na gradskom trgu u Bujanovcu, uprkos strogoj zabrani, dugo preti da izazove ozbiljan incident i povređivanje dece što se u utorak uveče i dogodilo.

Pukom srećom izbegnute su teže posledice po četvorogodišnju devojčicu kada je na nju biciklom naletela nešto starija devojčica, ali su u sudaru obe lakše povređene.

Ističući nedopustivu neodgovornost roditelja koji ostavljaju decu bez nadzora i dozvoljavaju im da voze bicikle nekontrolisanom brzinom, ugrožavajući tako sebe i sve ostale u pešačkoj zoni, otac četvorogodišnje devojčice posebno je kivan na policiju koja ne čini ništa da ovo spreči.

-Policajcima je više puta ukazivano na ovaj problem, kad god se zateknu u blizini gradskog trga ili drugom prilikom, ali uzalud. Zbog sinoćnjeg incidenta ću Policijskoj stanici zvanično predati pritužbu, sa nadom da će konačno uraditi nešto da spreče vožnju bicikala i motora na platou u centru grada – kaže on za Bujanovačke.

Opisao je i kako je došlo do sudara, rekavši da je devojčica koja je udarila njegovu ćerku bila sa grupom dece na biciklima, koja su koristila uzvišenje kod zgrade Suda da bi postigla što veću brzinu.

-Prvi put je nekontrolisanom brzinom prošla pored, izbegavši sudar „za dlaku“. Drugi put je sudar bio neizbežan i oba deteta su povređena. Moja ćerka je zadobila nekoliko povreda u vidu ogrebotina, oteklina i modrica, od brade do kolena, i velike čvoruge iznad levog oka. Obe devojčice su bile vidno istraumirane, a ćerkica nije mogla da se smiri sledeća dva sata – priča on za Bujanovačke.

Pored bicikala, pretnju po pešake, takođe, predstavljaju i autići na baterije za čijim volanima sede deca, ali i stariji na motorima.

Deca na biciklima na trgu kao kamikaze. Uskoro tekst

Gepostet von Bujanovačke am Mittwoch, 16. September 2020

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *